TESTIMONI AZANIS SCAR SERUM ( Real review non-sponsored )

Okay, since semua pun tahu pasal Azanis Scar Serum ni untuk menyembuhkan pelbagai jenis masalah kulit, Hana nak bagi satu testimoni. Testimoni ni tak di-sponsored @ di copy-and-paste okay. Jujur dari pengalaman Hana mengunakan Azanis Scar Serum ni. :)

Hana sebenarnya mempunyai kondisi kulit yang normal tapi disebabkan tersalah pakai produk yang tak sesuai dengan kulit Hana ni, naiklah jerawat-jerawat durjana yang besar - besar kau. Dah macam - macam jenis ubat parut dah Hana cuba, tapi agak mengecewakan.

Sampailah, ibu Hana introduce Hana dengan Azanis Scar Serum. Mula - mula tu macam tak percaya sangat dengan serum ni sebab dia terlampau cair tapi sebab dah beli, pakai aje.

Dan Hasilnya!
Wallah!
Terbukti memang - memang 100% berkesan!



Ini Hana pakai dalam masa 3 minggu. Bukan secara religious okay! Kejap on and off tapi hasilnya memang sangat - sangat berbaloi. If kalau nak nampak kesan cepat, disarankan untuk sapu Azanis without missed even one day pon. Seriously I can't believe the result for that kind of price. For the forth drops tu, Hana dapat rasa kulit Hana sedikit mengelupas dan panas. Mungkin disebabkan nak buang sel-sel mati pada kulit dan  disebabkan geseran tangan kita kot *jangan gosok pipi kuat sangat*. Tapi pengelupasan dia tak adalah teruk mana pun. Masih okay dan yang bagusnya, serum ni dalam dia mengelupaskan sel-sel mati tu, dia juga melembabkan kulit so tak perlu risau. Memang terbaik.  

Disebabkan serum ni agak berminyak dan melekit. Hana sarankan sapu serum ni setiap 6 jam. Cuci muka dan pakai semula untuk mengelakkan rasa tidak selesa yang melampau. Maklumlah dah bercampur dengan peluh semua. Euewww! Tak seronok betul muka melekit - lekit ni. Silap haribulan, nek jerawat pula. Masa tu jangan nak salahkan product pula, sendiri buat hal, sendiri selesaikan ya. 

Pros 
 Very Effective 
Smells pleasant for a scar serum 
Affordable
Easy Application 

Cons
Tekstur melekit *serum scar kebanyakan memang macam tu*
Dropper tu macam tak convenient sebab banyak kali tumpah serum

Product descriptionsAzanis Scar Serum contains 100% concentrated natural vitamin E (d-alpha tocopherol) derived from soy. D-alpha tacopherol natural vitamin has 50% more antioxidant power and is better absorbed than synthetic Vitamin E ( sometimes known as vitamin E acetate or dl-alpha tocopherol)

How Azanis Scar Serum worksPromote faster scar repair and smoother skin with high concentrated of antioxidant and n anti-inflammatory action in Natural Vitamin E ( 12,000 IU in 15ml pack ). Visibly lightens the appearance of old and new scar tissues while promoting collagen synthesis. Great moisturizing and antioxidant effect smoothes out fine lines and dry cracked skin. 

How to useGently massage a small amount of Azanis Scar serum onto scars area after cleansing. Apply morning and night as often as required. - For chickenpox marks and burns, wait until the marks have dried before using Azanis scar serum.- For operation scars, wait till wounds have closed and stitches removed before applying Azanis Scar serum.

Price RM 70.00Beli di toko jamu, usually Hana dapat hargaRM 50.00

So kalau ada yang berminat nak hilangkan parut, amat digalakkan mengunakan Azanis Scar Serum. Tapi ingat, ini bukan serum magic... Sapu sekali hilang! Kena banyakkan BERSABAR, baru hilang. 


34 comments:

  1. kulit awak jenis kering ke minyak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, saya punya kulit kering. :) kalau berminyak saya syorkan pakai ditempat bermasalah je sebab adik saya jenis kulit berminyak, bila sapu satu muka, cepat naik jerawat.

      Delete
  2. Hai hana, nak tanye pendapat sikit. Utk kulit yg mudah berjerawat, lagi okay vitamin c atau vitamin e? Sye nak hilangkan parut tapi risau jerawat pulak yg tumbuh huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy jawab based on my experience la eh. for me, better mkn vit C DAN vit E sekali.. sbb dua2 pun give good effect to skin. beli kat watson/guardian jenama Blackmores tu. brand ni mmg mahal sikit tp berbaloi. sekarg muka dah kurang jerawat and skin condition makin better after consume about 8 months dah. :)

      Delete
  3. Saya skrg consume vitC yg serbuk punya. Jerawat mmg bnyk nak mati satu muka sbbb salah pkai produk. Saya dah consume a week. Nmpak kurg la. Then smlm baru pkai azanis.

    ReplyDelete
  4. saya da cuba.ada prubahan skit.nmpk isi itu makin naik.=)cuba ler

    ReplyDelete
  5. Pkai azanis ni jerawat boleh naik jgak ke??saya bru pkai seminggu tp mybe kesan lambat kot dgn muka ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak jangan pakai banyak. pakai siket - siket je. kesan bergantung pada keadaan kulit awak. Lambat tu ya. kadang- kadang sebulan baru nampak.

      Delete
    2. Hai nur iffah. Sekarang dah 23/12/2016 so maknenye dah 9 bulan awk drop komen tu. So saya nak lah tahu berhasil tak awk pakai azanis tu? Saya nak lah try pakai

      Delete
  6. Macam mana nk beli..? No/ade

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli online guna lazada.com ja dapat harga murah.

      Delete
    2. ori ke klau beli kat lazada

      Delete
  7. after we use this serum, can we use another product? contohnye, dah pakai serum ni then pakai compact powder. bole tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serum ni oil-based jadi tak berape sesuai kalau pakai ape ape lepas apply serum ni , sebab nanti akan rase melekit

      Delete
  8. Hi assalamualaikum. nak tanya, can i use toner then acne whitening then baru serum. Selepas tu pakai moisturizer. I use brand Oxy. Muka i oily

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai toner then serum . Biakan serum meresap dlm klit dlu bru apply lain2 krim..sy pki azanis jgk bfore ni .then sajela tkr2 serum kn ..tp blik ke azanis jgk akhirnye ..sbb memg tbaik serum ni

      Delete
    2. Still pkai lgi ke.kulit awk jenis berminyak tak

      Delete
  9. Salam..saya baru pkai dlm 2 minggu..setakat ni belum nmpk apa2 perubahan..setiap org kulot berbeza mgkin jns kulit saya lmbt btindak.saya ada sdikit kmusykilan..selepas apply serum ni kulit mmg akn berair ke?sampai menitik dari kulit muka..bole tak sesape bgtau kenapa ye?lg satu produk ni bole cmpur dgn produk lain ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seharusnya tak sampai menitik dari kulit muka. Boleh saya tahu jenis kulit awak macam mana ya?

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Dah nak sebulan dah ni. Berkesan tak awk pakai azanis tu?

      Delete
  10. Parut jerawat kat muka saya ni dah bertahun2 lama dah ade malah bertambah setiap kali ada jerawat. Boleh dikatakan teruk jgk laa. Berkesan ke utk parut yg dah lama mcm ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh hilang, cuma jangan pkai banyak2 tau dan konsisten, saya pnye parut sume dah hilang. sampai sekarang pun saya masih beli dan pakai azanis. :)

      Delete
  11. Sy penh trsalh pkai produk skincare sbelum ni. Then,penoh jerawt naik satu muke..smpaikan nk keluar rumh pon malu..tp, leps pakai azanis,6 buln brturut. Alhamdulillah muka kembali pulih n yg plg bez semua parot jerawt dh hilg.jerwt pon segn nk munculkn dr.. Sy consistent pkai tiap hari..pg n mlm wajib pkai..pkai setitik je.. Kalau ad mse,sy akn pkai tiap kali pas bsoh muke.even dy melekit ckt tp kesn dy sgt bgus.kesn lmbt..even skip,xde kesn smpingn jd..dh skip hmpir staon.tp skrg kembali semula pkai azanis.kalau mls,skip jugk. Xde pkai produk muka lain..sy mmg akn syorkn kt kwn2 yg ad mslh muke utk pkai azanis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanya. Awk pakai dekat parut jerawat je ke atau satu muka? Sy baru je nk cuba ni.

      Delete
  12. mmg klau pakai serum ni panas ke..? sbb sy ada beli tp bila cuba rasa panas je.. so takut kulit rosak, sy cuci

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, memang akan rasa panas siket, tapi saya pakai tak ada apa2.. okay je awak. :)

      Delete
  13. Tekstur azanis y awk beli tu cair ye? Sy ade beli y jenis cair but dekat kedai jamu. Then sy rasa pelik so sy tnye founder. Dy bgtw y cair tu fake

    ReplyDelete
  14. memang akan rasa kulit muka nie mengelupas dan panas yerr awk?? nak teruskan pakai mcm seram jerr takut muka saya lagi teruk 😅

    ReplyDelete
  15. Nak tnye, mcm mne nk jadikan serum ni serap cepat ye? Sbb sy sapu2 masih lg berminyak walaupun da letak small amount.

    ReplyDelete
  16. Ok ke? Nk hilangkan parut kudis. Please rep asap

    ReplyDelete
  17. pakai dekat parut jerawat je ke atau satu muka?

    ReplyDelete
  18. Bile you pakai ade x jerawat naik ?

    ReplyDelete

Apa komen awak?